fbpx

Uppdatering kring vad vi gör för att försöka sakta ner spridningen av covid-19

Hundelska följer löpande uppdateringar från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter vad gäller utvecklingen och rekommendationer kopplat till Coronavirus covid-19

Fysisk aktivitet och att vara utomhus tillsammans med sin hund är bra för folkhälsan anser jag och Folkhälsomyndigheten. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

I nuläget genomför jag mina kurser och andra aktiviteter enligt plan. Jag har dock anpassat verksamhet efter rådande omständigheter enligt följande:

 • Jag följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer
 • All våra kurser är utomhus och vi håller avstånd för att undvika smittspridning
 • Vi undviker att ta i hand vid hälsning tills risken för smittspridning är över
 • Jag erbjuder telefonkonsultation, online aktiviteter samt privatträning
 • Bokningsvillkoren är uppdaterade för att du ska känna dig trygg i att boka kurs men att avboka om du skulle bli sjuk.

Vi kan alla hjälpas åt för att minska risken för smittspridning.

 • Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta andra människor.
 • Till dig som är 70 år och äldre rekommenderas att du begränsar dina nära kontakter med andra människor. Detta gäller också för dig som tillhör övriga riskgrupper. Boka gärna om din kurs till ett senare tillfälle.   (jag vet att ni är pigga och vill träna med era hundar, men vi måste alla hjälpas åt att sakta ner spridningen och vi vill inte att ni blir sjuka)
 • Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi tänker igenom om resa till och från Stockholm är nödvändigt. Därför ber jag er som inte bor i Stockholms län att boka om er kurs. Jag vet att ni sett fram emot kursen men det viktigaste nu är att vi alla tar vårt ansvar och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer att inte resa. Det kommer nya kurser längre fram.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka

Vänligen kontakta mig om du har några frågor eller funderingar.

Mina kontaktuppgifter är: info@hundelska.se eller 070-9201699

Här finns länk till Folkhälsomyndighetens information

Svenska Kennelklubbens rekommendationer läs här

Uppdaterade anmälningsvillkor 

Hälsningar

Lotta Bauer

Dela på facebook
Dela på email
Dela på linkedin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *