fbpx

BPH

BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund) på Hundudden. 

Vill du veta mer om din hunds beteende och personlighet?
I maj är det 12 år (2012) sedan Svenska Kennelklubben hade sitt första BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund)

Vi är mycket stolta över att Hunduddens träningscenter valdes ut som det första privata hundcentret att kunna erbjuda BPH.
(läs mer om BPH)

BPH är något som alla kan göra med sin hund.
Det behövs ingen lydnad på hunden och du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper. Du får guidning av våra duktiga testledare vid varje moment.
Blandras.
O
m din hund inte är registrerad i Svenska Kennelklubben och därför saknar ett registreringsnummer måste du ha en tävlingslicens för att få delta på BPH.
Du kan ansöka om en tävlingslicens här: Ansök om tävlingslicens 

Löptikar får delta, men ska starta sist. Meddela oss snarast om din hund löper.

En BPH-beskrivning tar ca 45 minuter. 
Beskrivningen innehåller åtta moment och syftar till att ge en bild av hur din hund reagerar på och hanterar olika situationer. Den omfattar bl a att möta främmande personer, att leka och leta efter mat och att stöta på överraskningar. Om du som hundägare vill kan också din hunds reaktion vid skott prövas. 
Efter att du och din hund har gått banan får du en muntlig sammanfattning av beskrivaren av din hundsreaktioner och personlighet. Vi på Hundudden har valt att lägga extra tid vid redovisningen där du som hundägare får tid att ställa frågor. 
Läs om momenten som ingår i BPH 

Att en beteende- och personlighetsbeskrivning under ca 45 minuter inte säger hela sanningen om en hund är vi alla väl medvetna om. Den utgör emellertid ett utmärkt komplement i avelsarbetet för den uppfödare som utnyttjar informationen på ett förnuftigt sätt.

För den enskilde hundägaren kan den ge värdefull information eftersom ju bättre kunskaper vi har om den egna hundens beteende och personlighet, desto lättare förstår vi vår hunds agerande i olika situationer.
Vad ska du tänka på om din hund haft starka reaktioner på vissa moment?
H
ur kan du träna eller hjälpa din hund på bästa sätt?
Eller kanske är du bara nyfiken på hundars olika sätt att reagera?

För dig som går i hundköpartankar kan BPH ge en fingervisning om beteenden och personligheten hos föräldradjuren till den valpkull man är intresserad av.
Varje BPH-beskriven hund bidrar med en liten del till ökad kännedom och förståelse för just den rasens egenskaper och särdrag men också för vår hundpopulations beteenden och personlighet i ett större perspektiv.

Vad får du när du gör BPH hos Hundelska på Hunduddens träningscenter. 
Du får tre professionella personer som är helt engagerad i dig och din hund under ca 45 min plus en muntlig sammanfattning från beskrivaren. 
Vi föreslår att ni är på plats minst 45 minuter före er utsatta preliminära starttid. Ni får då en lugn och fin start och har möjlighet att se en annan hund gå BPH-banan före er.
Vid dåligt väder kan ni vänta inomhus i vår fina skolsal där det även finns toalett.

Direkt efter testet får du en muntlig redovisning av din hunds reaktioner och en subjektiv sammanfattning av dess beteende och personlighet, vi lägger extra tid på just detta. 
Du kommer att ha möjlighet att ställa frågor kring BPH beskrivningen och hundens olika reaktioner på momenten. 
Du får även ett skriftligt sammandrag med dig hem.
Om du behöver vidare privatkonsultation kring specifika problem hjälper vi dig att boka tid hos någon av våra duktiga och utbildade instruktörer/hundpsykologer.  

Vill du boka en egen BPH? 
För uppfödare och rasklubbar, hunddagis, kompisar osv. kan vi arrangera egna BPH för 7-14 hundar per beskrivningstillfälle.
Kontakta oss på bph@hundelska.se

Kostnad för BPH
Hos Hundelska AB på Hunduddens Träningscenter är kostnaden per BPH-beskrivning 1695:– inkl.moms

Vad är det som kostar att göra BPH hos oss?
Hundelska AB är ett icke momsbefriad företag som därför kommer tar ut en lite högre avgift än vissa ideella hundklubbar.
Vi betalar arvoden till beskrivare, testledare, funktionär som är delaktig under er beskrivning (minst tre personer per hund) .
* Vi betalar arvode + 32,41% i sociala avgifter på alla arvoden till våra funktionärer plus milersättning, biltullar och skatt.
* 339:- per deltagare går direkt till staten i momsinbetalning.
* 200:- i stamboksföringsavgift per hund går direkt till Svenska Kennelklubben.

Läs igenom innan du anmäler dig

Om du har några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss på  bph@hundelska.se