fbpx

Hundudden

Från och med den 1 augusti tar Lotta Bauer och Hundelska AB över driften på Hundudden.

För tio år sedan grundade Barbro Rydén Hunduddens Träningscenter – vilket resulterat i en inspirerande mötesplats för både hundar och ägare.

Tillsammans med Barbro och ett antal välmeriterade instruktörer kommer vi fortsatt erbjuda kurser, yrkesutbildningar, föreläsningar, aktiviteter, privatträning, friskvård, prov och tävlingar. Alla medarbetare på Hunduddens Träningscenter och Hundelska är utvalda med stor omsorg där samtliga instruktörer har dokumenterad utbildning samt praktisk erfarenhet. Du och din hund kommer att bemötas professionellt och alla våra kurser samt vår pedagogik baseras på modern forskning med respekt för individens särdrag.

Verksamheten bedrivs på natursköna Djurgården, med tillgång till fina träningsplaner samt rena, fräscha och verksamhetsanpassade lokaler.

Hitta hit

Hunduddens Träningscenter ligger centralt i Stockholm på Norra Djurgården nära Kaknästornet. Adressen är Hunduddsvägen 31.

Kommunalt: Tag buss 69 och kliv av vid hållplats Kaknästornet. Följ sedan gångvägen på vänster sida om Hunduddsvägen, förbi hästhagar och ett stall på höger sida. Efter 850 meter är du framme vid träningsplanen och Hunduddens Träningscenter. 

Parkering för bil. Parkera längs vägen efter bommen. Är det fullt där finns en större parkering ca 200m längre fram på Hunduddsvägen. Glöm inte P-skivan.

Våra instruktörer

Lotta-Ella

Lotta Bauer

Ägare av Hundelska AB samt verksamhetsansvarig på Hunduddens Träningscenter. Hundinstruktör, Hundpsykolog/ problemhundskonsult, assistanshundinstruktör, Nose Work instruktör/lärare, klass 1,2,3 Nose Work domare, BPH-testledare.

Tävlar aktivt i Nose Work (NW3) samt tränar väldigt mycket specialsök, vattensök och spår med labradoren Harry Boy. Att låta hunden få utlopp för sina medfödda instinkter är något som jag alltid har med i träningen detta är anledningen till att jag har som arbetsmetodik att träna hund på deras villkor.

Barbro, Tiger och Pzingo

Barbro Rydén

Grundare och ägare av Hunduddens Träningscenter
Hundinstruktör, BPH-beskrivare, Nose Work instruktör
Tävlar & tränar aktivt i lydnad, bruks, Nose Work och jakt med sina labradorer Tiger
& Pommac som också gärna är med som ”visningshundar” på kurs.

Det är lika spännande att hjälpa den nyblivna hundägaren utan erfarenheter som att träna den riktigt specialintresserade tävlingsföraren. Jag är stolt över min pedagogiska förmåga och trivs verkligen i lärarrollen!

amanda-Höglund

Amanda Höglund

Ägare av DogsAllowed

Hundinstruktör, problemhundskonsult och terapihundsinstruktör, samt intruktör i agility, rallymix, balansboll och NoseWork.

Tränar mycket NoseWork och viltspår med samt älskar vattenapportering med sina två labradorer, Segra och Extra. Dagtid hittar man Amanda på Evidensia Södra Djursjukhuset i telefonen eller i butiken.

anita-Weinius

Anita Weinius

Ägare av bonuscanis.se
Hundinstruktör, hundpsykolog/problemhundscoach, Nose Work-instruktör.
Mina egna hundar är idag 2 st jaktlabradorer: Vi tävlar och tränar i lydnad, rallylydnad, jakt, nose work, personspår och specialsök med sina labradorer Acke 10 år och Tristan 4 år
De är även med mig som instruktörer på mina kurser när det behövs.

anna-Larsen

Anna Larsen

Ägare av Lidingökopplet Rehab & Friskvård

Cert.Hundfysioterapeut, Dip.Hundhälsoterapeut, Cert.Personlig Tränare för hund och BPH testledare.

Mitt yrkesliv har varit omväxlande där service till och omvårdnad om människor har legat mig varmt om hjärtat och jag har nu kombinerat detta med möjligheten att få jobba med hundar.

Emelie-Persson

Emelie Persson

Ägare av: Xellent hundsport.
Agilityinstruktör, freestyleinstruktör, SBK lightinstruktör (allmänlydnad) och har även gått studiefrämjandets ledarskapsutveckling 1 & 2.
Tränar och tävlar agility och freestyle på hög nivå. Sheltien Qrut är agility- samt hoppchampion och har tävlat SM sedan 2018.

gabiVonPost

Gabi von Post

Ägare av: Glada hunden
Hundinstruktör, hundkurator
Älskar att jobba med hundar och människor.
Har själv tre hundar, varav två är omplaceringar.

irene-Tostar

Irene Tostar

Ägare av: Vovveriet
Hundinstruktör, NoseWork-instruktör samt BPH-funktionär
Tävlar aktivt i Nose Work klass 3 med flatcoated retrievern Koffi.
Att se hur Nose Work träningen stärker samarbetet mellan hund och förare samt försöka förstå och lära sig hundens sätt att kommunicera och samspela är så fascinerande.

kicki

Kicki Fellstenius

Ägare av Glada jyckar
Hundinstruktör, Problemhundskonsult/hundpsykolog, Hundbeteendevetare & Diplomathundsförare
Tränar rallylydnad, NoseWork, spår och en massa annat roligt och nyttigt med beaglen Tage som också är med som diplomathund vis behov.

Att följa en familjehunds utveckling och se hur relationen mellan människa och hund förbättras i takt med att kommunikationen utvecklas är det bästa med mitt jobb.

Rebecca2

Rebecca Rudhe

Instruktör hos Glada Jyckar
Hundinstruktör/hundcoach och etolog
Tävlar och tränar lydnad, rallylydnad, agility samt Nose Work med Jackrussel Ziggy och blandrasen Zorro.

Jag gillar verkligen att hjälpa till och se hur en relation mellan en hund och ägare byggs upp och bli bättre och bättre.

Lena-Almstedt

Lena Almstedt

Ägare av: Jaktkurs
Jakt och apporteringsinstruktör
Tränar och tävlar jaktapportering med sina labradorer Priat, Access, Stitch och Trigger. I hemmet bor också Nelli en Chinese crested tik och det är den damen som bestämmer över grabbarna.
Tycket det är jätteroligt att hålla kurser, att få hundägare att börja tänka och att man försöker träna sin hund på ett bra sätt. Att man verkligen försöker hjälpa sin hund att göra rätt i träningen.

tove

Tove Rastad

Ägare av: Siggenfriends
Hundinstruktör, Hundpsykolog, NoseWork instruktör och Rallylydnadsinstruktör
Hjärta klappar lite extra för omplaceringar, då av både egen och andras erfarenhet vet att det kan uppstå problem där man kan behöva ta hjälp.
Tove har själv 3 adopterade hundar, Sigge, Stina och Jerry. Med Stina tränar och tävlar hon Nose Work och Rallylydnad. 

Vill du hålla kurs på Hundudden?