fbpx

Hundudden

Från och med den 1 augusti tar Lotta Bauer och Hundelska AB över driften på Hundudden.

För tio år sedan grundade Barbro Rydén Hunduddens Träningscenter – vilket resulterat i en inspirerande mötesplats för både hundar och ägare.

Tillsammans med Barbro och ett antal välmeriterade instruktörer kommer vi fortsatt erbjuda kurser, yrkesutbildningar, föreläsningar, aktiviteter, privatträning, friskvård, prov och tävlingar. Alla medarbetare på Hunduddens Träningscenter och Hundelska är utvalda med stor omsorg där samtliga instruktörer har dokumenterad utbildning samt praktisk erfarenhet. Du och din hund kommer att bemötas professionellt och alla våra kurser samt vår pedagogik baseras på modern forskning med respekt för individens särdrag.

Verksamheten bedrivs på natursköna Djurgården, med tillgång till fina träningsplaner samt rena, fräscha och verksamhetsanpassade lokaler.

Hitta hit

Hunduddens Träningscenter ligger centralt i Stockholm på Norra Djurgården nära Kaknästornet. Adressen är Hunduddsvägen 31.

Kommunalt: Tag buss 69 och kliv av vid hållplats Kaknästornet. Följ sedan gångvägen på vänster sida om Hunduddsvägen, förbi hästhagar och ett stall på höger sida. Efter 850 meter är du framme vid träningsplanen och Hunduddens Träningscenter. 

Parkering för bil. Parkera längs vägen efter bommen. Är det fullt där finns en större parkering ca 200m längre fram på Hunduddsvägen. Glöm inte P-skivan.

Våra instruktörer

Lotta-Ella

Lotta Bauer

Ägare av Hundelska AB samt verksamhetsansvarig på Hunduddens Träningscenter. 

Hundinstruktör, Hundpsykolog/ problemhundskonsult, assistanshundinstruktör, Nose Work instruktör/lärare, klass 1,2,3 Nose Work domare, BPH-testledare.

Tävlar aktivt i Nose Work (NW3) samt tränar väldigt mycket specialsök, vattensök och spår med labradoren Harry Boy. 

Att låta hunden få utlopp för sina medfödda instinkter är något som jag alltid har med i träningen, detta är anledningen till att jag har som arbetsmetodik att träna hund på deras villkor.

Barbro, Tiger och Pzingo

Barbro Rydén

Grundare och ägare av Hunduddens Träningscenter
Hundinstruktör, BPH-beskrivare, Nose Work instruktör

Tävlar & tränar aktivt i lydnad, bruks, Nose Work och jakt med sina labradorer Tiger & Pommac som också gärna är med som ”visningshundar” på kurs.

Det är lika spännande att hjälpa den nyblivna hundägaren utan erfarenheter som att träna den riktigt specialintresserade tävlingsföraren. Jag är stolt över min pedagogiska förmåga och trivs verkligen i lärarrollen!

amanda-Höglund

Amanda Höglund

Ägare av DogsAllowed

Hundinstruktör, problemhundskonsult, terapihundsinstruktör, agility, rallymix, balansboll och NoseWork instruktör

Tränar mycket NoseWork och viltspår samt älskar vattenapportering med sina två labradorer, Segra och Extra.
Dagtid hittar man Amanda på Evidensia Södra Djursjukhuset i telefonen eller i butiken.

anita-Weinius

Anita Weinius

Ägare av bonuscanis.se

Hundinstruktör, hundpsykolog, Nose Work-instruktör.

Tävla med sina jaktlabradorer Acke & Tristan i lydnad, rallylydnad, jakt, Nose Work, personspår och specialsök.
Mina killar är även med mig som instruktörer på mina kurser när det behövs.

Bodil Olsson

Bodil Olsson

Ägare av Bodil Olsson Hundträning

Hundinstruktör, Hundpsykolog, Hunddagisföreståndare, Nose Work instruktör, diplomerad hundmassör och friskvårdsterapeut för hund,

Jobbar mycket med hundar med beteendeproblem, samt valp och vardagslydnad något Bodil verkligen brinner för. Inlärningspsykologi och hur hunden lär sig är något Bodil tycker är mycket intressant. 

“För mig är det viktigt att som yrkesverksam inom hundbranschen ha god utbildning och insikt i hundens behov och beteende, därför vidareutbildar jag mig löpande för att hela tiden öka mitt kunnande och hålla mig uppdaterad inom hundvärlden.”

Gästföreläser för eleverna på REAL-gymnasiets Hundprogram.

Emelie-Persson

Emelie Persson

Ägare av: Xellent hundsport.
Agilityinstruktör, freestyleinstruktör, SBK lightinstruktör (allmänlydnad) och har även gått studiefrämjandets ledarskapsutveckling 1 & 2.
Tränar och tävlar agility och freestyle på hög nivå. Sheltien Qrut är agility- samt hoppchampion och har tävlat SM sedan 2018.

gabiVonPost

Gabi von Post

Ägare av: Glada hunden
Hundinstruktör, hundkurator

Har själv tre hundar, varav två är omplaceringar. 
Jag jobbar mycket med problembeteenden, men alla delar av hundens & människans värld är av stort intresse.

För mig är kommunikation, i alla dess former, nyckeln. Om hunden inte gör som du vill – fråga dig: Förstår min hund verkligen vad jag vill?  Oftast inte. När jag ser att hund och människa äntligen förstår varandra efter ett missförstånd är det en underbar känsla – sant samförstånd, kärlek och glädje.

Linda Bodin

Linda Bodin

Ägare av: Hundorado

Hundinstruktör, Hundpsykolog, spårinstruktör, freestyleinstruktör, rallylydnadsinstruktör, agilityinstruktör, Nose Work instruktör , Testledare BPH 
Med sin hund Ester “phaléne” tränar och tävlar de Nose Work, rallylydnad, viltspår och agility tillsammans.

anna-Larsen

Anna Larsen

Ägare av Lidingökopplet Rehab & Friskvård

Cert.Hundfysioterapeut, Dip.Hundhälsoterapeut, Cert.Personlig Tränare för hund
BPH testledare.

Mitt yrkesliv har varit omväxlande där service till och omvårdnad om människor har legat mig varmt om hjärtat och jag har nu kombinerat detta med möjligheten att få jobba med hundar.

Rebecca2

Rebecca Rudhe

Hundinstruktör/hundcoach och etolog.
BPH testledare
Tävlar och tränar lydnad, rallylydnad, agility samt Nose Work med Jackrussel Ziggy

Lena-Almstedt

Lena Almstedt

Ägare av: Jaktkurs
Jakt och apporteringsinstruktör
Tränar och tävlar jaktapportering med sina labradorer Priat, Access, Stitch och Trigger. I hemmet bor också Nelli en Chinese crested tik och det är den damen som bestämmer över grabbarna.
Tycket det är jätteroligt att hålla kurser, att få hundägare att börja tänka och att man försöker träna sin hund på ett bra sätt. Att man verkligen försöker hjälpa sin hund att göra rätt i träningen.

ingela

Ingela Wredlund

BPH-Beskrivare
Lydnads- spår och jaktlydnnadsinstruktör 

Har fött upp sju kullar av rasen Rhodesian Ridgeback under kennelnamnet Steekbard.  För mig har fokus legat på mentaliteten hos hunden och har bara avlat då mina egna uppställda krav har kunnat uppfyllas. Att föda upp hundar av en ras med många egenskaper (jakt- och vakt) kräver en del av såväl uppfödare som valpköpare. 

Vill du hålla kurs på Hundudden?