fbpx

Trivselregler

Koppel

På Kungliga Djurgården råder strikt koppeltvång året runt. Undantag från regeln gäller under kurser på Hunduddens Träningscenter. För dig som vill låta din hund springa fritt, hänvisar vi till närliggande Gärdet som är en tillåten plats för okopplade hundar. Vi låter våra hundar hälsa på andra hundar enbart när bägge förarna är överens om detta.

Strikt hundägaransvar

Enligt lagen om tillsyn över hundar och katter (lag 2007:1150) har en hundägare alltid strikt ansvar för sin hund och det gäller självklart även när ni är på̊ kurs och vid privatträning. Det strikta hundägaransvaret betyder helt enkelt att du som hundägare ALLTID är ansvarig för vad din hund gör, oavsett om din hund har blivit provocerad eller inte.

Vaccinera hunden

Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendationer, och vaccinerad mot kennelhosta.

Valp kan påbörja valpkurs vid 10 veckor innan påfyllnadsdosen som ges vid 12 veckors ålder, under förutsättning att grundvaccinationen är gjord. Rådgör med din veterinär om du är osäker.

Om hunden är sjuk ska den stanna hemma, särskilt om det är något som smittar. Du som hundägare är välkommen att delta utan hund.

Löptik

Löptik är välkomna på vissa kurser som hålls utomhus, men inte under de mest intensiva löpdagarna (höglöpet). Meddela alltid om din hund löper. Vi tillåter inte löptikar på kurser som vi har inne i skolhuset.

Rastning

Rasta din hund utanför träningscentrets område. Vi plockar alltid upp efter våra hundar när vi är på Djurgården.

Hunduddens Träningscenter är ingen rastplats, men om en olycka ändå händer, plocka upp och häll en hink vatten över. Hink finns vid kranen på skolhusets ingång. Se till att hunden inte kissar på våra byggnader eller övrig utrustning.

En kompost finns för er som använder förmultningsbara hundpåsar. Övriga påsar läggs i den svarta soptunnan.

Skolbyggnaden

För att hålla träningslokalen ren och fin ber vi er att ta av ytterskorna. Ta med inneskor om du inte vill gå i strumplästen. Torka av tassarna eller skölj av dem om så behövs.

Ta med en matta/filt för hunden att ligga på, framför allt om du ska låta hunden äta godis eller tugga ben. Det är väldigt svårt att få bort från mattan efteråt.

Bilar & parkering

Parkeringsplatser för rörelsehindrade finns vid skolhuset. I mån av plats även för kurs- och BPH-deltagare. Övrig parkering sker på vägen in mot Hunduddens Träningscenter eller 200 meter längre fram efter grinden, på höger sida av Hunduddsvägen, glöm inte p-skivan.

Träningspolicy

För oss på Hunduddens Träningscenter gäller samma träningspolicy som för Svenska Kennelklubben: För oss är det självklart att all hundträning ska utgå från positiv inlärning och förstärkning.

Nyhetsbrev & GDPR

Hundelskas personuppgiftspolicy; du kan läsa mer här hur vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR.

Du godkänner även via anmälan att du automatiskt kommer med i Hundelskas mejllista med information om tävlingar/kurser och erbjudanden. Vill du inte stå i den så skickar du ett mejl till info@hundelska.se och berättar att du vill avskriva dig från mejllistan.

Välkommen till Hundelska på Hunduddens Träningscenter!

http://www.hundudden.com/press/Djurgardsbladet2-10-Djurgardsbladet1-07.pdf