fbpx

Hundelskas personuppgiftspolicy

Vi på Hundelska vill vara öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av personuppgifter. Detta kan du läsa mer om här.

Den 25 maj 2018, ersätter General Data Protection Regulation (GDPR) den gamla personuppgiftslagen (PUL). GDPR översätts till dataskyddsförordningen på svenska. Mycket i den nya regleringen är inget nytt för oss i Sverige, men dataskyddsförordningen ställer högre krav på företag och sätter fokus på de rättigheter kunder har, bland annat att du som kund har rätt att begära information om behandlingen av dina personuppgifter och att du har rätt att kontakta oss om du inte längre vill ha direktmarknadsföring från oss.

Vår personuppgiftspolicy

För att du ska känna dig trygg med att lämna dina personuppgifter till oss finns denna integritetspolicy.

Om personuppgifter

Vi följer gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. För vissa tjänster kan det finnas särskilda villkor för behandling av personuppgifter. Dessa villkor informeras du om i samband med att du använder de tjänsterna.

När samlar vi in dina personuppgifter och vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in personuppgifter i följande situationer.

  • När du anmäler dig som prenumerant till nyhetsbrev eller kontaktar oss via telefon eller e-post samlar vi in information om namn och kontaktuppgifter.
  • När du anmäler dig till eller deltar i någon av Hundelskas aktiviteter.
  • När du beställer/använder/köper Hundelskas tjänster och produkter.

Vi sparar dina uppgifter så länge det är nödvändigt för att utföra den tjänst som du har begärt. Samt så länge vi behöver spara uppgifterna enligt lag.

Vem tar del av dina personuppgifter?

Hundelska kommer inte att sälja, hyra- eller leasa ut de personuppgifter som samlats in. Vi kan komma att lämna ut personuppgifterna till samarbetspartners som behandlar personuppgifter för Hundelkas räkning, t ex IT-leverantörer, distributionspartner, bank & finans, kommunikationsbyrå och tryckeri, men det är då Hundelska som är ansvarig för behandlingen.

Ditt godkännande

Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du att Hundelska lagrar Hundelskas köpevillkor/allmänna villkor, vid användning av våra tjänster, produkter och vid din kontakt med oss. Om du av någon anledning skulle vilja att vi raderar dina personuppgifter kan du enkelt kontakta oss med en begäran om detta.

Våra webbplatser och nyhetsbrev

Hundelska respekterar din integritet!  När vi skickar ut nyhetsbrev och marknadsföring lagras statistik för dessa och vi kan se om våra kunder har öppnat utskick eller klickat på länkar. När du godkänner våra köpvillkor godkänner du även vårt nyhetsbrev samt eventuella andra utskick med information och erbjudanden från oss. Det finns alltid en länk i våra nyhetsbrev där du enkelt kan avregistrera dig.

Behörig myndighet

Om du är missnöjd med Hundelskas behandling av personuppgifter eller beslut rörande din begäran om användandet av dina rättigheter kan du vända dig till Datainspektionen för framförande av klagomål.       På Datainspektionens webbplats kan du läsa om personlig integritet på webben: https://www.datainspektionen.se/

Förändringar av integritetspolicyn

I det fall att integritetspolicyn ändras kommer den uppdaterade policyn att finnas på Hundelska.se. Vid omfattande förändringar av integritetspolicyn kan Hundelska också komma att informera om ändringarna via t ex e-post.

Frågor och hjälp

Kontakta oss gärna om du har frågor eller behöver hjälp. Du når oss på telefon 070-9201699  eller via e-post på info@hundelska.se