fbpx

K9 Nose Work Inlärningsmetodik

Min inlärningsmetodik när det kommer till sök

Alla hundar kan lära sig  Nose Work. Alla hundar kan redan söka!

På Hundelska följer vi inlärningsmetoden för K9 Nose Work®* som bygger på att utnyttja hundens naturliga jaktinstinkt, självständighet, problemlösningsförmågor och att bygga grundläggande doftdetekteringsfärdigheter som gör att hunden kommer lyckas möta nya och större utmaningar i livet.

Alla K9 Nose Work*-hundar börjar leken med att söka efter sin favoritleksak eller favoritgodis. De söker i en lydnadsfri zon utan tvång eller krav från föraren eller instruktören.

När hundar hittar den dolda leksaken eller matbelöningen, leker hunden med den eller äter den, självbelönande är förstärkande och kommer göra hunden mer framgångsrika i sitt sökande.

Många av de duktiga K9 Nose Work-hundar får söker efter sin mat- eller leksaksbelöning under lång tid, flera månader till ett år innan de introduceras till en måldoften.

Detta möjliggör för hunden att bygga upp sin naturliga lust att jaga, bygga uthållighet i söket och förmågan att söka i många olika miljöer med olika störningar utan risk för misslyckande eller att hunden visar ointresse i söket. Det ger också föraren tid att lära sig att observera hunden och lära sig hanteringsfärdigheter såsom koppel.

I K9 Nose Work lär sig sällskapshunden en lek som tidigare bara tilldelas speciellt uppfödda arbetshundar med hög drivkraft, så det är viktigt att träningen är individanpassad och i en takt som ger bästa förutsättningar just för din “världsbästa hund!.

I K9 Nose Works hela träningsfilosofi ligger tonvikten alltid att skapa inlärningsupplevelser för hunden och stödja oberoende problemlösning, det är doften som lär hunden att lösa doftpusslet inte genom att vi ger kommandon eller visar var hunden ska söka.

K9 Nose Work handlar om att hunden ska få vara hund och att vi får följa med in i deras fantastiska värld av dofter samtidigt som vi har roligt med vår bästa vän.

*K9 Nose Work® är ett registrerat varumärke, det ursprungliga Nose Work från USA. Endast instruktörer utbildade under organisationen NACSW ™(CNWI) får använda detta namn när de erbjuder kurser. 

Alla CNWI™ (Certified Nose Work Instructors) världen över är utbildade av NACSW ™ och använder samma inlärningsmetodik för Nose Work.