fbpx

Friskvårdsbidrag

Du kan gå hundkurs för ditt friskvårdspeng

Att våra hundar får oss att må bra och håller oss friskare är ju inget nytt.
Vet du att du kan använda ditt frisvårdsbidrag till att gå en hundkurs? Visst är det toppen!!  

Tidigare var det bara agility som man kunde använda sin friskvårdspeng till men från och med 2023 har skatteverket ändrat så att du kan få kursavgiften betald även för andra hundsporter. 

Vilka kurser kan man då gå?

Vi ställde frågan till skatteverket. Kriteriet är att det är en kurs där både du och hunden rör på er.
Ett tydligt exempel är agility där du springer tillsammans med din hund men även spårträning, rallylydnad, vardagslydnad ja allt där både du och hunden gör fysiska övningar. Även en valpkurs kräver fysisk aktivitet från din sida. 
Det är dock inte vi som som bestämmer om du kan få en kurs betald via din friskvårdspeng, det är din arbetsgivare. Det är också arbetsgivaren som bestämmer om de anställda får friskvårdsbidrag eller inte, dock måste samma regler gälla för alla och bidraget får vara max 5000 kr per år.

Så är du sugen på att gå en kurs hos oss för din friskvårdspeng, tala med din arbetsgivare. I stort sett innehåller alla våra kurser någon form av motion och rörelse.
Alla vi som tränar belöningsbaserat vet att vi tränar med hunden. Vi springer, kampar, jagar, hoppar, busar och går kurs ihop med våra hundar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *